Allmänna villkor

Senast uppdaterad 18 juni 2024

Allmänna villkor vid köp av utbildning

Introduktion

Nedanstående allmänna villkor gäller för din anmälan till Effektfullts kurser, master classes, eller annan typ av utbildning. Nedan gemensamt benämnt som “kurs”.

Anmälan

Anmälan är bindande och är likställt med ett avtal mellan Effektfullt och kursdeltagaren. Anmälan är personlig.

Betalningsvillkor

Kursavgiften är den som fastslagits av Effektfullt. Avgiften ska vara betald senast vid den på fakturan angivna betalningsdagen. Faktura skickas till den e-post som kursdeltagaren angivit. Eftersom anmälan är personlig är det alltid deltagaren som har det ekonomiska åtagandet gentemot Effektfullt. Kursdeltagaren kan låta arbetsgivaren stå för avgiften men om betalning uteblir återförs betalningskravet till deltagaren personligen. Vid utebliven eller försenad betalning äger vi rätt att debitera avgifter och dröjsmålsränta enligt lag.

Ångerrätt

Ändring och inställd kurs

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har deltagaren som konsument 14-dagars ångerrätt från den dag då avtalet ingås. Den deltagare som ångrar sin anmälan ska meddela det via e-post på hej@effektfullt.se och invänta bekräftelse via e-post. Om du ångrar dig under ångerfristen kommer vi att återbetala den kursavgift som vi har mottagit från dig.

Den dag utbildningen påbörjas upphör ovanstående ångerrätt att gälla. Om kursen hunnit påbörjas innan de 14 dagarna av ångerfrist löpt ut har du som kursdeltagare accepterat att ångerrätten upphör att gälla i och med ditt deltagande i kursen. 

 

Om du önskar säga upp din kursplats innan kursen startat men efter 14-dagars ångerrätt har du rätt till återbetalning men med avdrag för administrativa- och uppläggningskostnader som inte kan undvikas. Om du säger upp din anmälan senast 7 dagar före kursstart får du betala en administrationsavgift på 10% av kursavgiften. Om du säger upp din plats när det är mindre än 7 dagar kvar till kursstart får du betala halva kursavgiften. 

 

Om du avsäger dig din plats när kursen startat återbetalas ingen del av kursavgiften såvida du inte kan uppvisa synnerligen goda skäl till förhinder. Kursdeltagaren kan vid

sjukdom välja att gå kursen vid nästa kursstart, sådan ombokning kan bara

beviljas vid sjukdom styrkt av läkarintyg.

Effektfullt förbehåller sig rätten att inte starta en kurs om antalet deltagare är för få. I dessa fall återbetalas kursavgiften i sin helhet alternativt erbjuds kursdeltagaren en likvärdig kurs eller att delta vid ett framtida kurstillfälle. Effektfullt förbehåller sig rätten att byta ut kursledaren om det skulle vara nödvändigt.

Byte av kursdeltagare

Anmälan är personlig men kan överföras till annan person om det sker innan kursstart. Sådan förändring måste meddelas via e-post till hej@effektfullt.se

Klagomål

Om du är missnöjd med en kurs ber vi dig att alltid kontakta oss skriftligen på hej@effektfullt.se Under vissa omständigheter kan du reklamera kursen enligt konsumenttjänstlagens regler om fel i tjänst. Du kan läsa mera om dina rättigheter på Konsumentverkets webbplats.

Force Majeure

Effektfullt förbehåller sig rätten att ställa in, avbryta eller flytta fram kurstillfällen eller förändra innehållet i kursen och/eller kursledare på grund av omständigheter som ligger utanför vår kontroll, exempelvis störning inom telekommunikationsnät eller elektricitet, strejk eller annan stridsåtgärd, brand eller olycksfall, krig, terrorattack, naturkatastrof, lagändring eller starka myndighetsrekommendationer. Effektfullt har i sådant fall inget ansvar att betala tillbaka den del av kursavgiften som avser redan passerade kurstillfällen, kursdeltagaren kommer däremot bli erbjuden återbetalning för ej påbörjade kurstillfällen.

Behandling av personuppgifter

Effektfullt samlar in personuppgifter för personer och organisationer som anmäler sig till våra kurser och utbildningar. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår Integritets- och cookiepolicy. 

Vill du bli ännu vassare på att mäta, visa och öka dina effekter på människor och miljö?

Läs mer om våra medlemskap!